Terorizmo profilaktika yra svarbi. Smagu žinoti, kad VSD ne vien niekais užsiima

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://plus.google.com/u/0/11... 2015-07-08 16:20:14, skaitė 4570, komentavo 0

Terorizmo profilaktika yra svarbi. Smagu žinoti, kad VSD ne vien niekais užsiima

Įpratome, kad mūsų Valstybės saugumo departamentas spaudoje nuolat minimas kažkokiose keistose istorijose bei skandalingai neigiamame  kontekste.

Šį karta su pasitenkinimu sužinojau, kad tenykštė chebra ne vien Lietuvos gyventojų pokalbių klausosi bei susirašinėjimą internetuose skaito. Šiek tiek laiko skiriama ir tiesioginėms funkcijoms vykdyti, t.y. tarptautinio terorizmo profilaktikai.


- Taigi,.. kad mes jau čia... ar tavo šėtoniški vaikai turi žolės?

Pastebėję, kad Lietuvos provincijoje įniko lankytis Turkijos pilietis, jau išsivežęs lietuvaitę, pareigūnai suskubo atkreipti naivesnių ar šiaip žioplavotų tautiečių dėmesį į galimai iš to kylančias grėsmes.

Juk Turkija yra pagrindinis kanalas, per kurį eina vakariečių-islamistų trafikas į teroristinę Islamo  Valstybę. 

Per Turkiją pas islamo teroristus patenka ne tik kovotojai-žmogžudžiai, pasiryžę pjaustyti galvas netikėliams, bet ir seks-džichado dalyvės - padidinto kvailumo mergužėlės, ketinančios tapti teroristų sugulovėmis.

Nenuostabu, kad VSD pareigūnai įdėmiai stebi po Žemaitijos kaimus besiblaškantį Turkijos pilietį.  

Sprendžiant iš uošvienę džiuginančio jo pomėgio kiaulienai bei alkoholiui, tas turkas gali būti ir geras žmogus, niekaip nesusijęs su islamistais, bet budrumo prarasti nevertėtų. Bent jau tiems, kas už tai algas gauna - tai tikrai.

Nes tas žmogžudys, kuris Tuniso pliaže iš kalašnikovo sušaudė kelias dešimtis turistų iš Europos irgi negarsėjo, kaip religinis fanatikas. Priešingai - jis buvo šou biznio darbuotojas, erotiniais breikais naktimis linksminęs viešbučių publiką. 

Bet kažkas pasisuko galvoje - ir še tau...


Ne veltui, oi ne veltui algą gauna tie, kas mus saugo... (LDiena.lt replika)

Sunku suprasti, kuo jau taip nepatenkinti įvairaus plauko t.v. "žmogaus teisių gynėjai", pradedant pačiu L.Donskiu?

Man atrodo, kad Lietuvos gyventojų žmogaus teisė į gyvybę ir saugų gyvenimą savo šalyje yra gerokai aukštesnė vertybė, nei kažkokio prašalaičio, atsibasčiusio  iš labai pavojingo regiono tariama teisė į tai, kad juo nesidomėtų saugumo struktūros.

Tačiau panašu, kad pono Donskio ir Co vertybiniai prioritetai išsidėsto kitaip - ir lietuvių žmogaus teisė į gyvybę ir saugumą yra kažkur laaaaabai žemai, palyginus su turko ir jo uošvienės ramybę.