Karo neįžvelgiantiems kaimynams reikėtų pasimokyti iš Lietuvos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/karo-n... 2015-06-22 09:28:28, skaitė 4425, komentavo 0

Karo neįžvelgiantiems kaimynams reikėtų pasimokyti iš Lietuvos


Lietuvos kariuomenės vadas sako, kad strateginiai partneriai jau pasirinko jiems tinkamas dislokacijai vietas Lietuvoje, tik vietiniams dar tų vietų neatskleidė.

Lietuvoje rašyti ar rodyti apie vietos problemas ar pasaulio įdomybes – nepadoru. Visa ši niekinga misija perleista marginalams – tie, kurie dar įžvelgia kokių nors trūkumų mūsų šalies institucijų veikloje, kritikuoja valdžią ar prezidentę, seniai jau tapo violetinėmis padugnėmis, lojančiais visuomenininkais, vatnikais ir Kremliaus samdomais judais. Lietuvoje šiuo metu bręsta rimti įvykiai – tauta rengiama karui. Nes karas jau beveik prasidėjo, o šito nematyti gali tik labai siaurų pažiūrų ir poreikių žmogus. Karinės pratybos, ginkluotės tiekimas, atnaujinta šauktinių programa, posėdžiai su NATO partneriais, idiotų rusų pareiškimai, padidėjusi teroristinės valstybės žvalgyba – tai tik menka dalis to turinio, kurį kasdien mums pristato Nacionalinė Lietuvos televizija, o savaitės apžvalgose 23 minutės iš 25-ių skiriamos pačiam svarbiausiam Lietuvai objektui – Rusijai.

Tiesa, klausantis Latvijos, Estijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos žinių galima labai lengvai apsirikti. Nes kaimyninės valstybės kartais net visą savaitę sugeba nė žodžiu neužsiminti apie grėsmes ir tikrąją padėtį Europoje bei Lietuvoje. Jie visiškai nepraneša apie Lietuvos situaciją – neatspindi nei sunkios ir įtemptos mūsų padėties, apie kurią nuolat perspėja įžvalgiausi šalies protai, nei transliuoja Rusijos politikų grasinančių pasisakymų, nei parodo priešų ginkluotės telkimo prie mūsų valstybės sienų. Gėda, kad kaimynai ir visas pasaulis taip naiviai galvoja, kad karo nebus. Kad kalbėti apie Rusiją, nuolat priminti apie tikruosius rusų tikslus – neverta. Lietuva turbūt vienintelė valstybė karui ir grėsmėms jau yra pasirengusi. Karo ir propagandos temomis jau laisvai gali konsultuoti mūsų valstybės politologai, politikai, žinių laidų rengėjai, apžvalgininkai. Tad mūsų miegančių miegančio NATO glėby tikrai niekas neužpuls.

„Analitinė laida „Savaitė“ išskiria aktualiausias naujienas, pabrėžia tendencijas, procesus, svarbius Lietuvos visuomenei“ – taip lrt.lt puslapyje pristatoma ši laida.

Tokių savaitės apžvalgų, kokias transliuoja Lietuvos valstybinis transliuotojas nepamatysite niekur kitur pasaulyje. Netikite? Įsijunkite BBC, euronews, DW ar bet kurį kitą kanalą ir pasijusite kaip kokiame paraleliniame pasaulyje, kuris neturi nieko bendra su atskirai egzistuojančiu Lietuvos pasauliu...

Taigi birželio 21 d. buvo parodyti šie svarbiausi Lietuvai per savaitę įvykę įvykiai:

1 pranešimas – NATO svarstys Rusijos branduolinę strategiją.

2 reportažas apie JAV sunkiąją ginkluotę Lietuvoje.

3-ioje vietoje – Krašto apsaugos ministerijos pulkininko interviu apie Rusijos karines ambicijas.

4 reportažas – apie Rusijos Dūmos deputatų kreipimąsį į Rusijos generalinį prokurorą.

Pabaigoje – dvi minutėlės, skirtos paminėti šiems įvykiams:

Birželio 14-ąją okupavo Lietuvą, prezidentė padėjo gėlių prie monumento žuvusiems Lietuvos kariams nuo okupantų ir kolaborantų, Seimo komisija siūlo pritarti J. Oleko atsakymams į interpeliacijos klausimus, AN-2 paieškos operacija vykdyta tinkamai, Seimas atmetė N. Meilučio kandidatūrą į generalinio prokuroro postą, prokurorai siūlo griežčiau nuteisti Darbo partijos vadovus, iš Santariškių išrašytas V. Adamkus, Vyriausybė apsisprendė kad galėtų priimti 200 pabėgėlių, pradėjo veikti internetinė svetainė renkuosilietuva.lt, nuo Žaliojo tilto bus nuimtos skulptūros.

Viskas.