Nuostabus naujas pasaulis

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/nuostabus-n... 2015-06-11 09:27:36, skaitė 3615, komentavo 0

Nuostabus naujas pasaulis

2015 gegužės mėnuo. Danijos kanalo „24/7″ eteryje laidos vedėjas Asgeris Julis užmušė triušį. 9 mėnesių amžiaus triušis buvo negyvai uždaužytas dviračio pompa atseit dėl to, kad ponas Julis nusprendė parodyti savo tėvynainiams, kokie jie yra vis dėlto veidmainiai, juk mėsą tai valgo, o žudymu piktinasi. Kaip pasakoja Julis, namuose jis pats drauge su vaikais nudyrė triušiui kailį ir pasigamino ragu. Viso to fone galima buvo stebėti bergždžias gyvūnų globėjos Lesės Kesler pastangas sutrukdyti gyvūno nužudymą eteryje.

2014 vasaris. Kopenhagos zoologijos sode šūviu iš statybinio pistoleto, stebint miniai žiūrovų, įskaitant moteris ir mažus vaikus, buvo užmuštas žirafiukas Marius, kuris gimė susiporavus artimiems kraujo giminaičiams. Paskui gyvūno kūnas buvo viešai sukapotas, o gabalai buvo atiduoti liūtams suėsti.

Ir tai ne pavieniai atvejai. Buvo daugiau.

Man rodos – tai galas. Galas Vakarų civilizacijai. Jeigu darysime analogiją su žmogaus gyvenimu, tai dabar Vakarų pasaulis pasiekė senatvinio marazmo amžių. Senatvinę silpnaprotystę, kurią lydi iškrypimai. Ir viskas baigsis galutiniu visa ko suirimu ir mirtimi.

Supraskite teisingai, aš nesu aršus gyvūnų gynėjas, vegetaras ar dar kas nors panašaus. Esu paprastas žmogus. Ir mėgstu pavalgyti. Tačiau tai, apie ką kalbu yra gyvybės nuvertinimo procesas, šaltakraujiško žiaurumo diegimo į visuomenę procesas. Žmogiškumas ir gailestingumas prarasti visiems laikams. Šiandien jie šaltakraujiškai žudo gyvūnus, o rytoj lygiai taip pat šaltakraujiškai žudys žmones.

Tokia ideologija turi savo pratęsimą.

Visi užmiršo knygą, kurią parašė Karla del Pontė: „Medžioklė. Aš – ir kariniai nusikaltėliai“. Ten kalbama apie tai, kad 300 ne albanų buvo pagrobti ir pervežti į Albaniją 1999 metais. Pagrobtųjų organai vėliau buvo išimti pardavimui.

O 2015 kovo 2 dieną Norvegija pirmą kartą pripažino terminą „infantofilas“, paplitusį tarp norvegų vyrų ir moterų. Skandinavijoje taip save vadina pedofilai, kurie mėgsta „pasismaginti“ su naujagimiais vaikais.

Štai toks tasai naujasis pasaulis.

Visa tai primena klaikias iliustracijas Oldoso Hakslio ir Deivido Stiveno Mičelo romanams „Puikus naujasis pasaulis“ ir „Debesų atlasas“.

Nesinorėtų tokios ateities…

www