Klausimai valdžiagyviams: ką daryti su juoda mėsa?

Autorius: Rima Buivydaitė-Matkevičienė Šaltinis: www.facebook.com/rima.bvdmtkc... 2015-06-11 01:39:36, skaitė 4544, komentavo 1

Klausimai valdžiagyviams: ką daryti su juoda mėsa?


Kaip parodė istorija - tai buvo ne "dainuojanti revoliucija", o "kliedinti"...

Iškilo labai paprasti klausimai, gal kvailoki kitų akimis žiūrint. Bet tikrai nesuprantu šito. Klausimai šie:

1. Apgyvendinimas: kur, už kieno pinigus, kas apmokės paslaugas ir t.t.?

Manau, kad tai iš mokesčių mokėtojų kišenės. Šalyje vargsta daug žmonių, kuriems reikia pagalbos, kiek pamenu berods pernai buvo tokie rodikliai, kad virš 15 tūkstančių vaikų neišgalėjo išeiti į mokyklas, 5 tūkstančiai žmonių yra beraščiai. Gal geriau būtų skirti šiems žmonėms, paremti juos, užtikrinti geresnes sąlygas. Juk tie vaikai ateityje išlaikys pensininkus ir pan. Sukurti jiems darbo vietas ir t.t.

2. Kas tuos pabėgėlius maitins? 

Vėl mes visi kartu iš savo kišenės, vietoje to, kad jaunoms šeimoms valstybė garantuotų ir palengvintų būsto įsigijimą. Vaikams sugrąžintų pašalpas. 

3. Sveikata? Mokesčiai ligonių kasoms? Kas apmokės jų gydymą?

Žmonės daugelį vaistų priversti pirkti, nes valstybė nebekompensuoja, arba kompensuoja ne viską. Pvz. buvo toks berniukas, kuriam daryti reikėjo abiejų ausų operacijas, o kompensavo tik vieną. Ir kas sekė iš to, kad žmonės metėsi pinigėlius ir „Facebook” pagalba pagrinde surinko reikiamą sumą. Čia tik vienas iš pavyzdžių, jų yra daug daugiau

4. Darbo vietos? 

Tikrai jie nedirbs gerų darbų, bet atims galimybę iš mūsų žmonių užsidirbti ir taip padidės migracija dar. Gal tam ir yra kuriamas naujas darbo kodeksas, kad bet kokį pabėgėlį be jokių teisių išmesti laukan arba lietuviui neapsikentusiam vergo dalios, pačiam susikrauti daiktus ir emigruoti.

5. Labai nepasitikėjimą kelia, ypač iš Afrikos, galimos atvežti ligos? 

6. Nusikalstamumas? 

Juk daugelis jų nebus šventeivos ir mano supratimu atsiras daugiau vietų, kur baltasis bijos koją įkelti. Naujininkai atrodys kaip ramybės oazė. 

7. Jų gimstamumas? 

Kiek žinau ir teko girdėti, kad jie tikrai ganėtinai gerai dauginasi. Tai vietoje 100, žiūrėk po 5 metų turėsime jau 300. Ir vėl, kas garantuos jų išlaikymą? Jie patys? Ne, vėl kris ant visų mūsų pečių dar ir atvykėlių išlaikymas. Ir mūsų vaikai, anūkai (jei dar bus jų likę) ars, kad išlaikyti krūvą tinginių, veltėdžių, su savomis teisėmis spalvotų žmogeliukų, ars dar išlaikyti visokius priveligijuotus anūkus. Ir finale, scenarijus toks, kad ne jie bus vergai bežemiai, o mes patys patapsime vergais.

Palaipsniui, kaip invaziniai augalai, išstums iš savos teritorijos vietos gyventojus, o jų pačių skaičius tik didės. Vietoje to, kad skatinti lietuvių gimstamumą, kitiems padės plėstis ir kurtis.

Dar yra masė klausimų. Bet pagrindinė mintis: du imi, priedo gausi dar 5-10. 

O dar po keletos metų, atvyks ir sesutės su broliukais, tėvai ir visa giminė.

---
Vygantas Kelertas

ES išmokos ir „projekčiukai” jums patinka. O pabėgėliai nepatinka? Taip nesąžininga. Manau Lietuva turi potencialą priimti nemažai pabėgėlių. Pažiūrėkit į ištuštėjusius kaimus. Va, kitąmet užsidaro dar viena mokykla Pagėgių sav. pastatas (statytas tarybiniais laikais) bus tuščias. Minimum ten tilps 50 žmonių.