Kirtis „Barnevernet“ vergų prekybos sistemai - 15-etė nužudė vieną iš grobikų

Autorius: NorvegijosNaujienos.info Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/sprend... 2015-06-09 16:31:52, skaitė 6418, komentavo 1

Kirtis „Barnevernet“ vergų prekybos sistemai - 15-etė nužudė vieną iš grobikų

LDiena.lt: To negalėjo neįvykti - tarp tūkstančių sulaužytų žmonių privalo atsirasti tokių, kurie savo neviltį ir agresiją išlies ne susinaikindami, o sunaikindami SAVO KANKINTOJUS - PEDOLIBERASTINIŲ IŠGAMŲ ir iubermenšų kastos banditus, suorganizavusius VALSTYBINĮ VERGŲ PREKYBOS TINKLĄ Skandinavijoje.

Kadangi pavyzdys ir pirmasis atliktas veiksmas visada suveikia kaip katalizatorius, tik laiko klausimas, kada "Barnevarneto" išgamos BUS ŽUDOMI reguliariai.

Askeryje prasidėjo dvi savaites žadantis trukti precedento Norvegijoje neturintis teismo procesas.

Teigiama, kad iki šiol Norvegijoje dar nei vienas nepilnametis asmuo (neturintis 18 metų) nebuvo nuteistas ar įkalintas. Tačiau šį kartą, matomai, kiek pasimetę visi, aiškių siūlymų ar sprendimo, kaip pasielgti kol kas nėra.

Tiek teisėjai, tiek gynėjai praktiškai turi nedaug darbo dėl įkalčių ar kaltės įrodinėjimo bei vieningai sutaria, jog klausimas, ką daryti su mergaite, ir bus pagrindinis šiame teismo procese. Mergina savo kaltės net nemėgino slėpti ar neigti. Priešingai, vos įvykdžiusi kraupų nusikaltimą, tebelaikydama rankose peilį, pasibeldė į kito tą naktį kontoroje su auka budėjusio darbuotojo duris ir viską jam prisipažino. Šio darbuotojo teigimu, mergina visiškai neatrodė paklaikusi nuo to, ką padarė. Liudininko žodžiais, ji netgi atrodė tarsi susijaudinusi iš pasitenkinimo ir tiesiog su palengvėjimu pasakojo, jog ji įvykdžiusi tai, ką turėjusi ir planavusi padaryti. Rašoma, jog mergaitė jau kurį laiką turėjusi tokių minčių ir rinkosi iš dviejų galimybių: nusižudyti arba atimti gyvybę kažkam kitam. Paauglės auka tapo ją prižiūrėjusi 30-metė socialinė darbuotoja.

Teigiama, jog mergaitė tiek iškart po nusikaltimo, tiek proceso metu blaiviai pripažįsta kaltę. Minima, jog pasiteisindama ji pasakojanti apie savo neigiamas patirtis institucijose. Barnevern priežiūron ji pateko nuo 12 metų, po dramatiško įvykio tėvo namuose.

Koks kraupus paradoksas – po lemtingos, visuomenę sukrėtusios, 2014 metų spalio 28 nakties Askeryje, daugybė žmonių tikriausiai dar ne vieną naktį negalėjo ramiai užmigti, o 15-metei paauglei palengvėjo…

Kol kas aiškus tik vienas sprendimas, jog procesas vyks už uždarų durų. To reikalauja JT vaikų konvencija. Spaudos atstovai kartu su kitais klausytojais procesą gali stebėti tik netiesiogiai, per vaizdo kameras įrengtas patalpose šalia teismo salės.

Šaltinis: norvegijosnaujienos.info