Marvinas Džonas Himėjeris: man nereikia jūsų primetamo gyvenimo

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/06/marv... 2015-06-09 15:55:16, skaitė 3662, komentavo 0

Marvinas Džonas Himėjeris: man nereikia jūsų primetamo gyvenimo

Po ilgo konflikto su kompanija "Mountain Park" (cemento gamykla) dėl teritorijos, kurioje buvo jo dirbtuvės, Marvinas Džonas Himėjeris padengė šarvais savo buldozerį Komatsu D355A-3 ir sugriovė 13 administracinių pastatų (tame tarpe visus pastatus priklausiusius cemento gamyklai), po ko, kai užgeso jo buldozerio variklis, nusišovė.

Šis įvykis žinomas MIP kaip „Marvino Himėjerio karas“, o jo buldozeris – kaip KillDozer’is (buldozeris žudikas)

Bendras nuostolio suma miestui sudarė 7 mln dolerių, o kompanijos "Mountain Park" gamyklai – apie 2 mln dolerių. Išskyrus patį Marviną, kitų nukentėjusių nebuvo.


Marvinas Džonas Himėjeris (Marvinas Johnas Heemeyeris,) suvirintojas, automobilių duslintuvų parduotuvės ir jų remonto dirbtuvių savininkas Kolorado valstijoje Granby miestelyje, praeityje JAV aerodromo technikas ir karo Vietname veteranas.

Detalės

2001 metais, miesto plėtros komisija ir valdžia patvirtino cemento gamyklos statybą. Marvinas nesėkmingai bandė apskųsti šį sprendimą. Daugelį metų jis naudojosi šalia esančiu sklypu, kad galėtų privažiuoti prie savo automobilinių duslintuvų parduotuvės ir jų remonto dirbtuvių. Cemento gamyklos plėtimasis atėmė iš jo šią galimybę. Be to, miesto valdžia nubaudė Marviną 2,5 tūkstančio dolerių bauda už „įvairius pažeidimus“, įskaitant „talpas su nešvarumais teritorijoje neprijungtoje prie miesto kanalizacijos“. Himėjeriui nebuvo suteiktas leidimas kirsti 2,4 metro cemento gamyklos teritorijos tokiam prijungimui.

Jis pardavė savo verslą ir turtą keletą mėnesių prieš minimus įvykius, o dar prieš porą metų jis buvo įsigijęs buldozerį, kad su jo pagalba pasidaryti kelią iki savo parduotuvės, tačiau miesto valdžia jam kelio pasidaryti neleido.

Pusantrų metų buvo parengiamas buldozeris su šarvuota kabina. Kai kuriose vietose šarvų storis siekė 30 cm. Jie buvo sudaryta iš kelių sluoksnių plieno lakštų su cemento tarpais. Saugojo nuo kulkų ir sprogmenų. Trys sprogimai ir daugiau nei 200 kulkų praktiškai nepadarė jam jokios žalos.

Dėl geresnio matomumo buldozeris buvo aprūpintas keliomis videokameromis, prijungtomis prie dviejų ekranų kabinoje. Kamerų objektyvai buvo apsaugoti 7 centimetrų storio kulkų nepramušamu plastiku. Velntiliatoriai ir kondicionierius palaikė reikiamą temperatūrą kabinoje, o suspausto oro pagalba buvo galima nupūsti dulkes nuo video-kamerų objektyvų.

Beveik hermetiškoje kabinoje buvo vandens ir maisto atsargų. Marvinas nesiruošė palikti kabinos po to, kai į ją pateko – liukas buvo užtaisytas aklinai.

Be visų šių pakitimų buldozeryje buvo nemažai ginklų, – šautuvas Barret M82, karabinas Ruger AC556, pistoletas Kel-Tec P11 ir revolveris Magnum, kuriuos Marvinas laikė gynybai.

Atpildas

2004 metų birželio 4 dieną, Himėjeris išvarė savo šarvuotą buldozerį per savo parduotuvės sieną, tada pravarė per cemento gamyklą, miesto rotušę, vietos laikraščio redakciją, buvusio teisėjo našlės namą ir kitus. Visų sumaitotų namų savininkai buvo taip ar kitaip susiję su konfliktu dėl žemės sklypo priklausiusio Marvinui. Po to, kai dėl pramušto buldozerio radiatoriaus jam užkalė ir sustojo variklis, Marvinas padarė vienintelį šūvį į žmogų – į patį save.

„Aš paaukosiu savo gyvenimą, paaukosiu savo varganą ateitį, kuriai jūs pasmerkėte mane, kad parodyti: – jūs pasielgėte neteisingai“. Tai pasakė Marvinas Džonas Himėjeris, nenorėjęs priimti jam primetamo gyvenimo.

LDiena.lt: paradoksalus, tačiau Marvinas - šiandien praktiškai vienintelis JAV liaudies pripažįstamas herojus, kurio neišgalvojo komiksų kūrėjai, kuris nėra politikos farso dalyvis ar debilovudo žvaigždūnas, o užsitarnauta paprastų amerikiečių pagarba jam - grynai jo paties nuopelnas.