Rusija ir Argentina atsisako dolerio tarpusavio prekyboje

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: https://ltnacionalistas.wordpr... 2015-04-28 10:14:14, skaitė 3837, komentavo 0

Rusija ir Argentina atsisako dolerio tarpusavio prekyboje

Praėjusią savaitę Rusijoje viešėjusi Argentinos prezidentė Cristina Fernandez de Kirchner susitarė su Vladimiru Putinu, kad abi šalys atsisakys dolerio tarpusavio prekyboje, taip sekdamos Kinijos-Rusijos santykių pavyzdžiu (Rusija panašius susitarimus turi ir su Iranu, Egiptu bei Turkija). Anksčiau šį mėnesį Rusija iškėlė analogiškus pasiūlymus Indonezijos bei Vietnamo vyriausybėms.

Glaudesnis ekonominis bendradarbiavimas tarp tokių Pietų Amerikos šalių kaip Argentina ir Brazilija su Rusija bei Kinija (tame svarbų vaidmenį vaidina ir BRICS) tikriausiai skatins tolimesnį šių šalių kapitalo kilimą ir vystymąsi, konkurencijoje su Jungtinių Valstijų kapitalo konglomeratais, o taip pat didins šio regiono valstybių nepriklausomybę JAV atžvilgiu.

Ryšium su tuo verta dėmesio ir tai, kad šiuo metu Kinija ragina Rusiją prisidėti prie vadinamojo naujojo Šilko kelio projekto, kurio pagrindinė idėja yra rytinę Aziją su Europa jungiančios infrastruktūros išvystymas, ekonominio ir komercinio bendradarbiavimo tarp skirtingų Eurazijos masyvo šalių skatinimas. Anot Press TV, šis projektas taip pat turėtų padėti Kinijai plėtoti konstruktyvius politinius santykius su daugybe Eurazijos kontinento šalių.