Landsbergiečių gretose – kartų kaita

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: https://ltnacionalistas.wordpr... 2015-04-27 07:59:29, skaitė 3006, komentavo 0

Landsbergiečių gretose – kartų kaita


Šv. Gabrielius (kairėje) ir jo senelis - davęs Lietuvai Laisvę šv. Landsbergis (dešinėje) aptaria tolimesnę Lietuvos plėtros ir klestėjimo strategiją

Vakar, balandžio 25 d., baigėsi Konservatorių partijos pirmininko rinkimai, kuriuos, kaip ir buvo lengva numanyti, laimėjo tariamojo tautos patriarcho Vytauto Landsbergio anūkas, Gabrielius Landsbergis.

Esminės svarbos šie TS-LKD viduje vykę rinkimai vargu ar turėjo, nes apart to, kad G. Landsbergio pergalė buvo beveik iš pradžių užtikrinta, bet kuriuo atveju – net jei, sakykime, pirmininke netyčia būtų tapusi Irena Degutienė – TS-LKD vis tiek liktų tuo, kuo jie ir yra: stambiojo kapitalo interesų partija, žaidžianti ir manipuliuojanti dalies lietuvių iškreiptai suprantamu „patriotizmu“.

Tačiau G. Landsbergio tapimas šios buržuazinės partijos pirmininku vis dėlto turi tam tikrą simbolinę reikšmę: kaip ir jo paties akcentuojamas TS-LKD „atsinaujinimas“, taip ir pats G. Landsbergis kaip partijos pirmininkas paženklina kartų kaitos procesą landsbergiečių gretose: V. Landsbergio, „sąjūdiečių“, buvusių kompartijos karjeristų ir perestroikininkų kartą pamažu keičia šiuolaikinė „auksinio jaunimo“ karta.

Žinoma, galime neabejoti, kad konservatoriai ir toliau laikysis tvirtai įsikibę į bazinę savo elektorato grupę – pensijinio amžiaus „megztąsias beretes“ – bet su G. Landsbergiu priešakyje jie tikriausiai taip pat mėgins konkuruoti ir su kita stambaus kapitalo partija – Liberalų sąjūdžiu – dėl buržujų „auksinio jaunimėlio“ simpatijų, kurios laikui bėgant didele dalimi tikriausiai ir pasiskirstys tarp šių dvejų oligarchinių partijų.

Artimiausios V. Landsbergio sekėjų kohortos tikriausiai trina rankas iš džiaugsmo dėl sėkmingo estafetės perdavimo naujajam Landsbergių dinastijos veidui; „auksinis jaunimas“ jau ima žiūrėti į naują potencialų savo politinį „autoritetą“; tuo tarpu likusi, ekonominio skurdinimo politikos į emigraciją vis varoma Lietuva, dabar gali tik ironiškai pasijuokti, matydama kol kas sėkmingą landsbergizmo perimamumą iš kartos į kartą.