Marius Jonaitis. Opozicinės veiklos imitacija

Autorius: Kibirkstis.lt Šaltinis: http://kibirkstis.blogspot.com... 2018-11-24 13:00:18, skaitė 503, komentavo 1

Marius Jonaitis. Opozicinės veiklos imitacija

Matau, jog sklinda ši idiotiška ir veidmainiška peticija (žr.: „Pareiškimas dėl JT migracijos sutarties pasirašymo“) ir negaliu, šį kartą, patylėti.

Migracijos klausimais man teko daug užsiimti. Du kartu buvau vienas iš organizatorių parašų rinkimo vajaus (buvo surinkta 30 000 ir 35 000 parašų). Tikrai daug teko prisidėti šviečiant visuomenę šiais klausimais tiek per mano moderuojamą Visuomeninis komitetas prieš priverstinę imigraciją tiek ir per kitus šaltinius.

Parašų rinkimai buvo tikrai varginantys, buvo dėta daug pastangų, jog apjungti įvairias organizacijas, kad galėtume surinkti 50 000 parašų ir pakeisti įstatymą, kuris atveria kelią imigrantų kvotoms. Noriu pabrėžti, jog visokie a la tautininkai, propatrijos ir kitos po šiuo tekstu esančio pareiškimo autoriai neprisijungė prie bendro darbo. Nes gi organizatoriai netinkami. Blogas Nakas, blogas Vaišvila, Juraitis, Jonaitis ir t.t. Jie Entelektualai ir iš savo dramblio kaulo sosto nesileis į gatves rinkti parašus. Na ir nesurinkome, pritrūkome pajėgumų ir įstatymas liko galioti.

Todėl dabartinė migracijos politika yra tik ankstesnių priimtų įstatymų natūrali tąsa. Tad nereikia man čia tų jų pagraudenimų ir paplyšusių vėliavų kėlimų. Vedimainiški, naftalininiai patriotukai.

Pereinant prie pačio pareiškimo, tai jis akivaizdžiai įmitacinis ir skirtingų teiginių kratinys. Prie ko čia ta TSRS? Prie ko šeimos politika? Kokio rezultato siekiama be tikslo pagraudenti ir pamaldauti nepasirašyti?

Verkiama dėl neoliberalizmo ir marksizmo(!?), tačiau taip ir neįvardinamos dvi ir esminės bet kokios migracijos priežastys:

a) Imperialistiniai karai. Kurie suardo tokių šalių kaip Irakas, Afganistanas, Libija, Sirija, Somalis ir t.t ir t.t. socialinę struktūrą ir žmonės bėga iš tu „failed state“ natūraliai norėdami išgyventi.

b) Netolygus ekonominis išsivystymas. Kuris yra natūraliai užprogramuotas kapitalistinėje santvarkoje. Todėl į šalis, kurios eksploatuoja neturtingesnes natūraliai bėgs neturtingųjų šalių žmones, jog brangiau parduotų savo darbo jėgą.

Ir kol tie skirtumai bus, tol ir egzistuos žmonių judėjimas migracijos pavidalu. Tuo labiau, jog juo suinteresuotas kapitalas, nes migrantai yra rezervinė ir pigi darbo armija.

Todėl visi kurie kovoja prieš migraciją, bet nenori panaikinti priežasties - kapitalizmo, tėra elementarūs kvailiai arba demagogai.