Australijoje, neapykantos ir pesekiojimo kampaniją surengę homoseksualistai privertė savininkus uždaryti vestuvėms skirtas žurnalą

Autorius: LVI Šaltinis: https://laisvavisuomene.lt/aus... 2018-11-23 09:54:25, skaitė 589, komentavo 0

Australijoje, neapykantos ir pesekiojimo kampaniją surengę homoseksualistai privertė savininkus uždaryti vestuvėms skirtas žurnalą

Vestuvėms skirtas žurnalas, kurį Australijoje leido krikščionių pora, nepritarianti tos pačios lyties santuokoms, užsidarė po tikslinės kampanijos, kurios metu siekta atbaidyti reklamos žurnale ieškojusias firmas. Australų poros žurnalas White jau buvo spausdinamas 32 tūkst. kopijų tiražu ir skaitomas 17 šalių. Be poros jame pilnu etatu dirbo dar vienas darbuotojas. Ekonominis žurnalo išsilaikymas priklausė nuo fotografų tinklo bei reklamos skelbėjų.  Visgi krikščioniškų pažiūrų savininkų bėdos prasidėjo, kai Australijoje buvo įteisintos vienalytės santuokos.

„Praėjusiais metais Australija įteisino tos pačios lyties santuokas. Nuo tada mūsų dažnai buvo smerkiamai klausiama, kodėl savo žurnale dėmesio neskiriame tos pačios lyties poroms,“ – taip rašė Lucas ir Carla Burrell‘ai savo blog‘o įraše pavadinimu Atsisveikinimas.

Kai Burrell‘ai nuolat spaudimą dariusiems LGBT aktyvistams pabandė straipsniuose ir atsakymuose paaiškinti, kodėl jie nevaizduoja tos pačios lyties porų savo leidinyje, aktyvistai pasinaudojo finansų korta ir atbaidydami žurnalo klientus daugiausia atakuodami internetinėje erdvėje spaudė porą arba elgtis pagal jų norus, arba užsidaryti. „Užuot palikę mums erdvę dirbti savo nuožiūra ir pagal mūsų jausmus, užuot drąsiai su mumis pasikalbėję ir išties išgirdę mūsų atsakymus, kai kurie tiesiog aklai reikalavo mūsų pasirinkti, su kuo esame išvien. Bet mes nekalbame apie pasirinkimą, mes kalbame apie meilę, kantrybę ir švelnumą. Kampanijos taikinyje atsidūrė mūsų žurnalas, komanda ir tie, kurie jame reklamuojasi. Poros, apie kurias rašėme žurnale taip pat patyrė patyčias internete nepriklausomai nuo jų asmeninių įsitikinimų. Toks elgesys mus tikrai nuliūdino,“ – pasakojo Burrell‘ai.

Kai įmonės, kurios reklamavosi žurnale, atsisakė bendradarbiavimo, nes sukilo prieš žurnalą arba išsigando susigadinsiančios reputaciją, Burrell‘ai skaudžiai suprato, kad jų 12 metų meilės darbas ekonomiškai tapo nebetvarus.

Socialiniuose tinkluose poros sprendimas verčiau atsisakyti žurnalo užuot pradėjus skelbti straipsnius ir nuotraukas vienalyčių santuokų tema taip pat tapo patyčių objektu. LGBT žurnale PinkNews paskelbtame straipsnyje apie žurnalo redakcijos sprendimą nebetęsti verslo, komentatoriai tiesiog išsišaipė iš Burrell‘ų sprendimo. Juose buvo pašiepiamas tiek sprendimas nereklamuoti vienalyčių santuokų, tiek ir galutinis verslo nutraukimo sprendimas.

Vertindamas tokias ir panašias LGBT kampanijas, kaip kovoti už savo teises, Mercatornet.com redaktorius Michael Cook‘as teigia:

„Tai mus pastato į padėtį, kai LGBTQI kompanija nuolat dedasi aukomis ir engiamaisiais. Jie yra lepinami, kad tik neįžeistume jų jausmų, o kai jie žeidžia tų, kuriuos jie niekina, jausmus ir griauna gyvenimus, jų tiesiog nebegalima kritikuoti. […] Nelsonas Mandela, kuris šiek tiek suprato, ką reiškia būti auka ir ką reiškia pagunda tapti pralaiminčios pusės engėju, visai kitaip galvojo apie laimėtojo elgesį. Knygoje Ilgas kelias į laisvę jis rašė: „Aš tikrai nesu laisvas, jei savinuosi kito laisvę, kaip ir aš tikrai nesu laisvas, kai iš manęs paimama mano laisvė. Engiamųjų ir engiančiųjų žmogiškumas yra apiplėštas.“

Parengta pagal: Homosexual activists force Christian couple’s wedding magazine to shut down, Gay activists sink an Australian bridal magazine