LKP: Lietuvos konservatorių vienybė ir veikla grindžiama moralinėmis vertybėmis ir padorios politikos principais

Autorius: Lietuvos konservatoriai Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2018-11-22 17:45:42, skaitė 355, komentavo 0

LKP: Lietuvos konservatorių vienybė ir veikla grindžiama moralinėmis vertybėmis ir padorios politikos principais

Besikurianti Lietuvos konservatorių partija (LKP) yra naujas ir skaidrus šaltinis mūsų valstybės politiniame gyvenime.

Lietuvos konservatorių vienybė ir veikla grindžiama moralinėmis vertybėmis ir padorios politikos principais bei nuostatomis: Lietuvos piliečiai žmogišką, gyvybingą moralinį klimatą ir žymiai geresnes gyvenimo sąlygas gali ir turi susikurti ne kituose kraštuose, ne ateityje ar tolimoje ateityje, bet čia ir dabar.

Taip, tenka pripažinti, kad Lietuvos žmonių gerovė narystės Europos Sąjungoje sąlygomis užuot kilusi buksuoja, o kai kuriais atžvilgiais netgi blogėja. Tai pripažįsta ir senbuvės partijos, kurioms taip ir nepavyko nuo skambių šūkių pereiti prie realių veiksmų – tarnystės tautai.

Šiuo pranešimu besikuriantys Lietuvos konservatoriai atkreipia dėmesį į tris valstybės problemas, kurias reikia spręsti jau šiandien: tai tautos irimas, siauras ekonominis matymas ir nepakankamas valstybės ryžtas ambicingoms permainoms.

Tautos irimas pasireiškia tuo, kad lietuviai tapo nykstančia tauta (dar prieš dešimt metų buvo skelbiami „Eurostat“ duomenys, kad 2050 metais Lietuvoje gyvens jau tik 2.8 mln.gyventojų). Šios dienos duomenys dar prastesni. Todėl susidariusią problemą privaloma spręsti šiandien – gimstamumas turi ne mažėti, o didėti, šeimas būtina stiprinti.

Per 28-erius nepriklausomybės metus siauras ekonominis matymas neleido pavyti pirmaujančių Vakarų ekonomikų. Tokią poziciją reikia keisti – atlyginimai privalo didėti. Strategiškai turi būti vystomas ilgalaikis aukšto ekonominio augimo laikotarpis, kad gerovės valstybė taptų realybe.

Ryžtingos permainos turi būti įvestos į valstybės valdymo – strateginio mąstymo ir strateginio veikimo, siekiant aiškių ir ilgalaikių tikslų – keitimą.

Valstybės pagarba piliečiams – tai aiškus veiksmas, o ne tuščia deklaracija. Realūs veiksmai iš tiesų pažabotų korupciją ir įtvirtintų teisingumą.

Lietuvos konservatoriai laukia visų, kurie nori prisijungti kuriant Lietuvos valstybę. Ačiū už palaikymą ir pasiūlymus. Judėkime toliau.

Lietuvos konservatorių partijos (LKP) iniciatyvinės grupės vardu
organizacijos vykdančioji sekretorė Giedrė Astrauskaitė

P. S. Besiruošdami steigiamajam partijos suvažiavimui, prašome savo siūlymus, pastebėjimus, pastabas, kritiką ir informaciją apie tai, jog ketinate prisijungti prie partijos kūrimo, siųsti el. paštu lietuvoskonservatoriai@gmail.com (rašydami nurodykite savo vardą, pavardę, kontaktinius duomenis). Turite idėjų dėl partijos logotipo, devizo, minčių dėl internetinio portalo – taip pat rašykite nurodytu elektroniniu paštu. Nuoširdžiai dėkojame.