A. Noreika atsako "Savo varpinei": Gaidamavičiaus chebra visą miškų sąjūdį sunaikino, nes nesiklausė profesionalių miškininkų

Autorius: "Sava varpinė", A. Noreika Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/zaliuj... 2018-11-22 01:48:42, skaitė 393, komentavo 4

A. Noreika atsako

Lapkričio 21 d. laida „Savo varpinė“ apie ir toliau plynai kertamus Lietuvos miškus saugomose teritorijose. Andrius Gaidamavičius pasakoja, kaip vandalizmas miškuose tęsiasi.

Komentuoja Andrius Noreika:

Ar nereikėtų Vitalijui imti kviestis jau po du? Štai Gaidamavičius antrą kartą reiškiasi ir nušneka vėl eilinį kartą totaliai. 

Gaidamavičiaus chebra visą miškų sąjūdį sunaikino, nes nesiklausė profesionalių miškininkų. O jam dabar mažiau verkti reikia, nes kova buvo jo užvirta visai ne prieš tuos. Kitas dalykas - plyni kirtimai ir bus atliekami. Tai normalu. Gal kai jam bus apie šešios dešimtys - supras, kad ne tų pusėje buvo. Čia iš serijos - kovoju prieš komunistus, bet taip kovoju, kad kova tokia, kad kova prieš komunistus, komunistams tik padeda stiprėti. 

O čia nutiko taip, kad padėjo jis ir jo isterikai Ikėjai, plius būsimiesiems stambiesiems užsienio miškų supirkėjams, nes dabartiniai miškininkai ir mokslininkai dviems frontais kariauti užilso. Vienas frontas tai žalieji su savo griaunama reforma, o kitas tai Gaidamavičiškasis idiotizmas, o prieš metus, gal mažiau bandžiau perspėti, kad išjunkite emocijas, o įjunkite protą. Ir ne tik aš, bet ir dar daug kitų... Nu ką - ponai pseudo gamtos mylėtojai - o dabar, po disietkės metų gausite būtent tai ko bijojote. 

Gaidamavičius vėl nušneka. Pavyzdžiui apie sengires. Sengirė negali būti pušynu. Sengirę, ar realų mišrų ir sveiką mišką galima sukurti daug greičiau, kaip, kad daroma - iškertant pušyną, o paskui apsodinant mišriu mišku. Jis taip puola gamtą saugoti, kad net jai kenkia. O kaip? Paprastai, pagal jo kalbėjimą, reikia laukti, kol pušys išgrius, paskui supus, po kokių gal poros šimtų metųten tik ąžuolai su kitom medžių rūšim užsiveis. 

O kodėl nenupjovus ir gauti finansinės naudos, plius atkurti snų laikų įprastą mišką pagreitintu būdu? 

Gaidamavičius kalba apie saugotinas teritorijas, kur jisai net nesigaudo kas tai yra. Labanore saugotinų teritorijų yra mažai, o jis ten bando viską padaryti saugotinu. 

Būtų gerai, kad čia pasireikštų profesionalai miškininkai, o tokių žinau FB minimum du.