ABORTAS - pagrindinis vėžio rizikos faktorius, apie kurį moterys nenori girdėti

Autorius: Jennifer Roback Morse Šaltinis: https://laisvavisuomene.lt/sva... 2018-11-13 10:29:18, skaitė 546, komentavo 0

ABORTAS - pagrindinis vėžio rizikos faktorius, apie kurį moterys nenori girdėti

Amerikos vėžio draugijos siūlymu spalis JAV yra paskelbtas vėžio prevencijos mėnesiu. Remiantis tyrimais, JAV 1 iš 8 moterų per savo gyvenimą suserga krūties vėžiu. Tačiau abejoju, ar populiarioji žiniasklaida kada nors apskritai paminės vieną iš lengvai išvengiamų gyvenimo būdo įpročių, kuris daugybėje pasaulio studijų įvardijamas vienu iš vėžio rizikos faktorių – abortą.

Knygoje „Seksualinė valstybė: kaip elito ideologija griauna gyvenimus ir kodėl Bažnyčia visada buvo teisi“ pastebėjau: „Sąryšis tarp aborto ir krūties vėžio buvo patvirtintas daugybės pasaulyje atliktų tyrimų, įskaitant tyrimus atliktus Irane, Kinijoje, Turkijoje, Armėnijoje, Indijoje ir Bangladeše.“  Mokslų daktarai Angela Lanfranchi, Joel Brind ir jų kolegos atliko 20 studijų, atliktų su Pietų Azijos moterimis, metaanalizę, kuri parodė koreliaciją tarp krūties vėžio ir aborto. Ir visgi bet kokia galimybė kalbėti apie ryšį tarp krūties vėžio ir aborto neminima spalio mėnesio vėžio prevencijos kampanijoje. Kodėl?

Seksualinė revoliucija sukūrė naratyvą apie tai, koks pozityvus dalykas yra seksas, kad žmonės būtų įtikinti, jog seksualinė veikla galima bet kam, kas sugeba duoti sutikimą. Yra tarsi sakoma: „Žinoma, atsitiktinis seksas anksčiau buvo rizikingas dėl galimybės pastoti ar užsikrėsti lytiškai plintančiomis ligomis. Tačiau mes, modernūs, apsišvietę, technologiškai pažengę žmonės jau atradome būdus, kaip to išvengti. Turime antibiotikus, todėl galime kovoti su mikrobais, kurie sugeba patekti į kūną per prezervatyvus, kuriuos mes naudojame visais 100 proc. lytinių santykių atvejais. Turime kontraceptines tabletes ir gimdos spirales bei ilgalaikę hormoninę kontracepciją, todėl galime išvengti nėštumo. Ir žinoma, turime priėjimą prie saugaus ir legalaus aborto, todėl galime atsikratyti nepageidaujamo vaisiaus, kuris kažkaip sugebėjo užsimegzti.“

Galimas ryšys tarp aborto ir krūties vėžio yra problemiškas pozityvios sekso reikšmės naratyvui. Jei abortas gali turėti pašalinį poveikį, yra rizikingas arba gali sukelti problemų, tuomet atsitiktinio sekso kaip puikaus dalyko pristatymas neturi jokios prasmės. Taigi seksualinės revoliucinės šalininkai pabandė įtikinti žmones, kad abortas yra tiek pat psichologiškai traumuojanti arba mediciniškai rizikinga procedūra kaip ir apendicito operacija arba danties rovimas.

Atkreipkite dėmesį į tai, koks stiprus yra šis argumentas, jei jis gali būti paneigtas remiantis vienu pavyzdžiu. Man nereikia įrodyti, kad kiekviena moteris gailisi dėl savo aborto arba buvo rimtai sužalota jo atlikimo metu. Viskas, ką turiu įrodyti, yra tai, kad kai kurioms moterims yra kaip nors pakenkiama. Kai idėja apie aborto žalingumą yra pašalinama iš viešojo diskurso, tuomet kiekviena moteris privalo svarstyti, ar ji galėtų būti viena iš tų, kurios sužalojamos. Atsakinga medicina turėtų reikalauti sveikatos priežiūros specialistų rimtai įvertinti riziką ir suteikti moterims išsamią informaciją.

Vėžio faktoriais laikomas nutukimas arba šeimos narių sirgimas vėžiu. Moterys tose situacijose greičiausiai norėtų vengti aborto. Visgi rimtas šių klausimų priėmimas kenkia visai ideologinei seksualinės revoliucijos struktūrai. „Galbūt man nereiktų miegoti su vyru, kuris būtų nekoks tėvas. Galbūt man nereiktų miegoti su niekuo, jei nesu pasirengusi motinystei. Išties jei abortas man atrodo skausmingas pasirinkimas, o kontracepcija gali nesuveikti, veikiau savo lytinio gyvenimo sprendimus priimsiu atsargiau.“

Seksualinė revoliucija remiasi fantazijomis. Mes negalime kurti visuomenės remdamiesi idėja, kad seksas ir kūdikiai yra du nesusiję dalykai. Ir visgi daugybė mūsų protingiausių bei labiausiai išsilavinusių visuomenės narių siekia būtent šio tikslo. Jie išvis net nepasvarsto apie akivaizdų dalyką, kad tam tikrais atvejais abortai gali pakenkti kai kurioms moterims. Ši mintis yra tiesiog pernelyg liūdinanti ir nutraukia oficialų pozityvų naratyvą sekso tema.

Štai kodėl net per vėžio prevencijai skirtą mėnesį jūs nieko negirdėsite apie ryšį tarp krūties vėžio ir aborto.

O aš ne tik noriu apie tai kalbėti. Aš tai pabrėžiu. Moters sveikata yra pernelyg svarbus dalykas, kad užleistume vietą politiniam korektiškumui.

versta pagal The 1 cancer risk factor many women don't want to hear