Baltijos šalys neturi ko pasiūlyti Vakarų pasauliui, išskyrus rusofobiją

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-11-11 03:20:02, skaitė 228, komentavo 0

Baltijos šalys neturi ko pasiūlyti Vakarų pasauliui, išskyrus rusofobiją

Tačiau atėjo laikas Baltijos šalių gyventojams ir valdžiai susimąstyti, kad kilus krizei Rusija reaguos, sako Francas Klincevičius, Rusijos Federacijos tarybos gynybos ir saugumo komiteto narys

VILNIUS, lapkričio 10 — Sputnik. Trečiadienį pratybos "Anakonda-2018" prasidėjo Lenkijos ir Baltijos šalių poligonuose, tarptautinėje oro erdvėje ir Baltijos jūros akvatorijoje.

Pirmą kartą NATO pajėgos atliks priverstinį civilių gyventojų perkėlimą iš kovos zonos. Be to, Aljansas nuolat didina savo pajėgas ir dislokuoja ginklus Europoje.

Francas Klincevičius, Rusijos Federacijos tarybos gynybos ir saugumo komiteto narys, diskusijos Maskva-Talinas-Minskas-Jerevanas metu sakė, kad amerikiečiai jau perkėlė į Europą branduolinį ginklą ir vykdo buvusių sovietinių karinių objektų plėtrą Baltijos valstybėse.

"Šiandien amerikiečiai Baltijos šalyse labai sėkmingai pasisavino buvusius TSRS karinius objektus ir oro uostų tinklą. Ten dislokuoti karininkai, kurie rotacijos būdu keičiasi. Mes ne kartą sakėme, kad net toks nedidelis šių karių skaičius Baltijos šalyse dažnai sukelia labai sudėtingas situacijas, prieštaravimus ir konfliktus su vietos gyventojais", — pabrėžė senatorius.

Netrukus Baltijos šalyse gali būti dislokuoti paleidimo įrenginiai, sakė Klincevičius ir primygtinai paragino gyventojus ir šių respublikų vadovus susimąstyti apie savo šalis.

"Kai susiklostys kritinė situacija, kurią, be kita ko, sukels mūsų buvę draugai, broliai pagal vieningą valstybę, kurie grasins Rusijai, Rusijos saugumui, Rusijos piliečiams, mes reaguosime. Negalima neatsižvelgti į tai. Visa tai labai pavojingi žaidimai", — pabrėžė jis.

Klincevičius netiki, kad Rusija gali būti įtraukta į karą su kokia nors didele šalimi, nes daugelis protingų žmonių iš abiejų pusių supranta, kokios gali būti pasekmės.

"Akivaizdu, kad Baltijos ir Rytų Europos valstybės, deja, be rusofobijos daugiau nieko negali parduoti civilizuotam Vakarų pasauliui. Šiandien jos gyvena šioje paradigmoje, prekiauja šiuo produktu", — apibendrino senatorius.