Svarbiausia žinia visų šventųjų rytą: Rusija NATO neprilygsta, bet NATO dėl Rusijos skambina pavojaus varpais

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/svarbi... 2018-11-01 15:18:10, skaitė 707, komentavo 0

Svarbiausia žinia visų šventųjų rytą: Rusija NATO neprilygsta, bet NATO dėl Rusijos skambina pavojaus varpais

Nepriklausomas portalas delfi.lt, cituodamas CNN, visų šventųjų dienos rytą pranešė, kad „tolimame Islandijos pagrindinio oro uosto kampelyje atgaivinama kadaise arši Šaltojo karo laikotarpio veikla – NATO vykdoma Rusijos povandeninių laivų medžioklė.

Apie tai skelbiame straipsnyje „NATO dėl Rusijos skambina pavojaus varpais: jie veikia tokiose vietose, kurių anksčiau nesiekdavo“.

„Jie mums leidžia suprasti, kad yra čia. Jie veikia žymiai didesniais kiekiais ir tokiose vietose, kurių anksčiau nesiekdavo“, – suintensyvėjusią Rusijos povandeninių laivų veiklą šiaurinėje Atlanto vandenyno dalyje ir Arkties vandenyne komentuoja JAV admirolas Jamesas G. Foggo, NATO sąjungininkų jungtinių pajėgų štabo vadovas.

Publikacijoje atskleidžiama, kad „NATO nusiteikė atsakyti į susiklosčiusią situaciją ir siunčia atsakomąją žinutę“.

„Spalio 25-ąją Aljansas pradėjo pratybas „Trident Juncture“ („Trišakė jungtis“). Tai taip vadinamojo 5-ojo NATO straipsnio pratybos, išbandančios NATO sąjungininkių pasirengimą atkurti vienos iš narių suverenitetą (šiuo atveju – Norvegijos) galimo užpuolimo atveju“, - nurodoma analitinėje apžvalgoje.

Tame pačiame straipsnyje nurodoma, kad „Rusija NATO neprilygsta“.