Laukiama, kol bus atsakyta į vieno buvusio anglų diplomato klausimą, susijusį su chemine ataka Solsberyje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/laukia... 2018-10-22 13:23:17, skaitė 676, komentavo 2

Laukiama, kol bus atsakyta į vieno buvusio anglų diplomato klausimą, susijusį su chemine ataka Solsberyje

Praėjusią savaitę Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvaudama Europos Vadovų Tarybos susitikime, kur buvo tariamasi, kaip sustiprinti Europos Sąjungos vidaus saugumą, priminė ir Rusijos įvykdytos cheminės atakos Jungtinės Karalystės mieste Solsberyje dramą.

„Europos Sąjunga dėmesio reikalauja ir augančios cheminių, biologinių, radiologinių bei branduolinių ginklų grėsmės. Todėl šalių vadovai pasveikino sprendimą sukurti naują ES sankcijų mechanizmą, kuris padės pažaboti cheminių ginklų gamybą ir naudojimą, ir paragino kuo greičiau pradėti jį taikyti su cheminio ginklo panaudojimu susijusiems asmenims. Tai ypač svarbu po Rusijos įvykdyto išpuolio Solsberio mieste Anglijoje ir neslopstant rizikai, kad cheminis ginklas vėl gali būti panaudotas prieš civilius gyventojus Sirijoje“, - teigė D. Grybauskaitė.

Dėl Rusijos įvykdytos cheminės atakos pasipiktinimą yra išreiškę daugelis Lietuvos politikų lyderių – liberalas Petras Auštrevčius, konservatoriai Vygaudas Ušackas bei Vytautas Landsbergis ar premjeras Saulius Skvernelis.

„Manau, kad tiek Jungtinė Karalystė, tiek pasitelkti tarptautiniai ekspertai turėtų labai aiškiai iki galo atsakyti ir padėti tašką, nes dabar yra labai didelė tikimybė, kad tai yra padaryta iš Rusijos pusės, bet didelė tikimybė nėra visiškas, šimtaprocentinis fakto patvirtinimas. Tikiuosi, kad tyrėjai, kalbant apie ekspertus, kurie darbuojasi tiriant šitą bylą, galės pateikti neginčijamus įrodymus“, - yra sakęs S. Skvernelis.

Ir nors abejonių niekam nekelia, kad šią cheminę ataką Jungtinėje Karalystėje vykdė Rusija, tačiau atsiranda klausimų, į kuriuos derėtų atsakyti.

Šią temą savo rugsėjo mėnesio autorinėje laidoje „Kas čia daros?“ nagrinėjo ir signataras Rolandas Paulauskas. Jis priminė, kad iki šiol nėra atsakyta į viešą vieno buvusio anglų diplomato klausimą. Ir kol į tą kalusimą nebus atsakyta, bus labai sudėtinga narplioti šią Rusijos įvykdytos cheminės atakos istoriją toliau.

Visą laidą galite žiūrėti ČIA.