Rusijos televizijos transliacijos draudimas reikalingas tam, kad nepralaimėtume karo jam net neprasidėjus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/rusijo... 2015-04-13 08:40:36, skaitė 4434, komentavo 0

Rusijos televizijos transliacijos draudimas reikalingas tam, kad nepralaimėtume karo jam net neprasidėjus

specialistai_02.png
Radijo ir televizijos komisijos narys Mantas Martišius bei Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento specialistas Karolis Zikaras

Balandžio 12 d. valstybinio transliuotojo LRT laida „Savaitė“, parodė ne tik konkrečius pavyzdžius, kaip Rusijos televizijos „RTR Planeta“ eteryje buvo kurstoma nesantaika tarp ukrainiečių ir rusų, bet taip pat pademonstravo konkrečias vietas, kuriomis ši Rusijos televizija skleidė propagandą ir dezinformaciją, o „laidos dalyviai siekė įbauginti Europos Sąjungos valstybes“.

„Naudojamos Kremliaus propagandistų siūlomos ideologinės atakos, kurios yra žymiai veiksmingesnė priemonė, negu karo veiksmai“, - pranešė valstybinis transliuotojas Lietuvos žiūrovams.

Priešiškos mūsų šaliai propagandos žinovai – Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento specialistas Karolis Zikaras bei Radijo ir televizijos komisijos narys Mantas Martišius – išaiškino priežastis, kodėl reikėjo uždrausti tokias Rusijos televizijos transliacijas.

Pasirodo, kad Rusija su savo propaganda siekia sugniuždyti Lietuvos kovinę dvasią. Mūsų šalies gyventojas, pamatęs tokias rusiškas laidas, galimai palūžtų psichologiškai, net neprasidėjus tikram karui.

Kai tokia informacija pasiekia Lietuvos gyventoją, jam sukelia tam tikrą baimę.

Pamatę tokias Rusijos televizijos transliuojamas laidas „mes karą iš karto pralaimime savo galvose ir širdyse“.

„Tai yra vadinama valios priešintis išankstiniu palaužimu“, - informavo specialistai.

Žiūrėti video su grėsmių nustatymo ekspertų komentarais

Taigi būtent dėl to, kad Lietuvos gyventojai neišsigąstų dar prieš prasidedant tikrajai Rusijos karinei agresijai prieš Lietuvą, kompetentingos Lietuvos institucijos ir uždraudė Rusijos televizijos „RTR Planeta“ transliacijas kabelinių televizijų kanalais. Šios televizijos laidas nuo balandžio 13 d. galima bus stebėti tik internetu ir per palydovinį ryšį.

Todėl tikimasi, kad nuo šiol mūsų šalies žmonių kovinė dvasia ir ryžtas ginti tėvynę nebus palaužtas dar prieš prasidedant tikram karui. Per kabelines televizijas nematydami Rusijos televizijos „RTR Planeta“, mūsų šalies gyventojai turėtų išlikti drąsus, nebijoti jokio priešo ir bet kurią akimirką pasiruošę ginti savo šalį ir LR Konstituciją bei demokratines vertybes saugojančią jos teisėtą valdžią.

Kitaip tariant, Lietuvos valdžia, apgynusi savo gyventojus nuo rusiškos propagandos ir žirinovskinio lygio rėksnių, dabar turi visas garantijas, kad tie gyventojai apgins valdžią, prasidėjus tikrai karinei intervencijai prieš Lietuvą.

O žemiau esančiame video galime matyti LRT laidos „Savaitė“ vienoje vietoje surinktus minėtus informacinių atakų pavyzdžius: kaip Vladimiras Žirinovskis padeklamuoja eilėraštį, kaip rėkia, bei kitas informacinių atakų priemones, kurios gali sukelti Lietuvos gyventojams baimę ir palaužti jų, tai yra mūsų kovinę dvasią.

Žiūrėti video su konkrečiais grąsinimais ir informaciniais smūgiais į žiūrovų sąmonę.