Šimtai sunkvežimių už 70 milijonų eurų padės dar labiau atgrasyti Rusiją

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/simtai... 2018-10-17 15:00:41, skaitė 3010, komentavo 7

Šimtai sunkvežimių už 70 milijonų eurų padės dar labiau atgrasyti Rusiją

LDiena.lt - maloniai primenu, kad už 70 milijonų eurų būtų galima:

- pastatyti 7-ias naujas dideliems keleivių srautams pritaikytas autobusų stotis;
- arba pastatyti ~50 tipinių vaikų-darželių lopšelių;
- arba 3 metus maitinti VISUS Lietuvos 1-4 klasių mokinius.

Bet Lietuvos valdžiagyviai nusprendė, kad atgrąsyti Puolantį Rusą yra svarbiau, nes kas tos autobusų stotys, tie darželiai ir tie pradinukai lyginant su MŪSŲ PERMANENTINE KOVA UŽ LAISVĘ IR NEPRIKLAUSOMYBĘ!
---

Vis labiau didinant Rusijos atgrasymą, stiprinant Lietuvos kariuomenės pajėgumus ir tęsiant sėkmingą Krašto apsaugos ministerijos bendradarbiavimą su NATO Paramos ir pirkimų agentūra, Lietuvos kariuomenei perduoti 54 penkių tonų keliamosios galios sunkvežimiai „Unimog U5000“, kuriuos pagamino Vokietijos įmonė „Daimler AG“.

Pagal dar 2015 m. pasirašytą susitarimą su NATO agentūra Lietuvos kariuomenė jau yra gavusi iš viso 88 tokio tipo sunkvežimius.

Sunkvežimių perdavimo ceremonijoje, kuri vyko Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko Gaižiūnų poligone, dalyvavo NATO Paramos ir pirkimų agentūros atstovas René Roy, Gynybos resursų agentūros (GRA) prie KAM vadovybės, Lietuvos kariuomenės atstovai.

Atnaujintą sutartį dėl 2019 m. sunkvežimių „Unimog“ pirkimo GRA prie KAM ir NATO Paramos ir pirkimų agentūra planuoja pasirašyti šių metų spalio pabaigoje. Pagal preliminarią sutartį planuojama, jog sunkvežimių gamintojas „Daimler AG“ iki kitų metų rugsėjo Lietuvos kariuomenei pristatys dar 110 sunkvežimių. Likę 142 sunkvežimiai gali būti užsakomi ir pristatomi į Lietuvą 2020-2021 metų laikotarpyje.

Naujieji taktinės paskirties penkių tonų sunkvežimiai yra skiriami Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgoms ir kitiems padaliniams – jie papildys tos pačios techninės bazės ir kariams jau puikiai pažįstamas transporto priemones.

Siekdama išlaikyti vienodą sunkvežimių modelį ir atnaujindama kariuomenės sunkvežimių parką, Lietuvos kariuomenė 2015 m. pasirašė sutartį su Vokietijos gamintoju „Daimler AG“ dėl 340 naujų sunkvežimių „Unimog“ įsigijimo. Lietuvos kariuomenės ir Vokietijos gamintojo „Daimler AG“ sutartyje numatoma logistinė parama 15-ai pirmųjų eksploatacijos metų, taip pat suteikiami specializuoti įrankiai ir testavimo įranga bei kitos garantijos.

Bendra šios sutarties vertė – apie 70 mln. eurų.

Sunkvežimiai – viena dažniausiai kariuomenėje naudojamų transporto priemonių ir jų poreikis yra didelis. Šios transporto priemonės yra naudojamos karių užduotims vykdyti, logistiniam aprūpinimui užtikrinti, kariams transportuoti.

Šaltinis: kam.lt