Labiausiai paplitę košmarai

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/labiaus... 2018-10-16 16:21:32, skaitė 451, komentavo 0

Labiausiai paplitę košmarai

Jei malonius sapnus dažniausiai kelia svajonės arba troškimai, tai košmarai – visai kitų jausmų pasireiškimas, tokių kaip stresas, nerimas, baimė. Košmaruose, kaip ir normaliuose sapnuose, viską, ką matome turi simbolinę prasmę, dėl to sapnų negalima traktuoti tiesiogine prasme, pažodžiui. Jeigu tai darysime, galime pražiopsoti svarbų signalą, kurį jums siunčia pasąmonė.

Jeigu, pavyzdžiui, sapnuojasi stichinė nelaimė ar automobilio avarija, tai nereiškia, kad bėda ištiks iš tikrųjų. Dažniausiai tokie košmarai atspindi mūsų vidinius jausmus, susijusius su šiuo metu realiame gyvenime vykstančiais įvykiais. Žemiau pateikiame keletą labiausiai paplitusių košmarų ir galimus jų paaiškinimus.

Sapnuojate, kad pasiklydote, pasimetėte ar atsidūrėte spąstuose. Skirtingai nei kiti košmarai iš šio sąrašo, šis yra pakankamai paprastai analizuojamas. Pasiklysti, atsidurti spąstuose sapno metu reiškia jausti tą patį realiame gyvenime, konkrečioje situacijoje. Kažkas verčia jus daryti tai, ko nenorite? Manote, kad jau išsėmėte visus įmanomus problemos sprendimo variantus, o gal tiesiog susipainiojote? Šis sapnas – tiesioginis įspėjimas, kad esama vidinių problemų, dėl to jis turi tapti impulsu pradėti veikti, kol dar ne vėlu. Priešingu atveju gali pradėti sapnuotis sekantys šio sąrašo košmarai.

Sapnuojate, kad krintate arba skęstate. Toks jausmas, kad galva plyšta nuo problemų? O gal jaučiate spaudimą dėl kokios nors užduoties ar atsakomybės? Šitie jausmai gali pasireikšti per košmarą, kuriame krisite ar skęsite. Sapnai, susiję su nesibaigiančiu kritimu ar skendimu, kalba apie mūsų vidinį nerimą dėl kokio nors klausimo. Emocijos, kurias šie sapnai sukelia, gali būti įvairios, pradedant susižavėjimu, baigiant visišku kontrolės praradimu. Jūsų konkreti specifinė reakcija tame košmare greičiausiai atspindi jūsų reakciją į konkrečias aplinkybes realybėje.

Sapnuojate, kad sugedo kompiuteris ar telefonas. Kažkam skambinate ir girdite nesibaigiančius laukimo signalus? O gal jūsų kompiuterio kietas diskas „užkalė“ svarbaus dokumento sudarymo momentu? Tokie sapnai gali būti, žinoma, ir ne košmariški, tačiau kai kuriems žmonėms kompiuterio gedimas tolygus automobilio avarijai. Jeigu sapnuojasi kokie nors technikos, ypač susijusios su komunikacijomis, gedimas, tai gali reikšti, jog negalite su kažkuo susisiekti emociniame lygmenyje. Galbūt praradote ryšį su geriausiu draugu? O gal tarp jūsų ir mylimo žmogaus iškilo siena? Jeigu kažkas panašaus sapnuojasi labai dažnai, suraskite laiko paanalizuoti santykius ir išsiaiškinti tas sritis, kuris reikėtų „paremontuoti“.

Sapnuojate, kad esate nuogi ar ne taip apsirengę viešoje vietoje. Vienas iš labiausiai paplitusių košmarų, kuriuos sapnuoja paties įvairiausio amžiaus žmonės. Tokie sapnai, kaip taisyklė, yra labai patikimi žmogaus savivertės matavimo prietaisai. Šiuo atveju drabužiai – tai slaptumas, leidžiantis paslėpti informaciją apie save, kurios nenorėtumėte paviešinti. Jeigu esate „komfortiškai“ apsinuoginę sapne, reiškia, jaučiatės saugiai ir neturite ko slėpti. Jeigu jaučiate sutrikimą, būdamas nuogas, tai rodo jūsų pažeidžiamumą, kaltės ar gėdos jausmus. Jeigu kažką slepiate nuo kitų ar bijote, kad žmonės jus demaskuos, būkite pasiruošę būtent tokiems „erotiniams“ košmarams.

Gamtos kataklizmas ar žmogaus rankų sukelta katastrofa. Nepriklausomai nuo to, ar jums tai sapnuojasi, ar patiria tai realybėje, patekti į patį nelaimės epicentrą – siaubingas jausmas. Panašūs nerimastingi sapnai visada turi didelę reikšmę, o košmarai apie stichines nelaimes daug ką pasako apie konkrečią dabartinę žmogaus būseną. Kaip taisyklė, katastrofiški sapnai signalizuoja apie artėjančią nelaimę realiame gyvenime. Galbūt jums kyla minčių, kad nesusidorosite su problema, dėl to pasimetate, pasiklystate tarp košmare susapnuotų griuvėsių. Jeigu susapnuosite kažką panašaus, pagalvokite, kokie rūpesčiai šiuo metu jus užgriuvo ir pasistenkite racionaliai išspręsti problemą.

Sapnuojate, kad neišlaikėte egzamino ar negalite išspręsti uždavinio. Net jeigu seniai užmiršome, kas yra pamokų tvarkaraštis, referatų rašymas ir kvadratinės šaknys, mums vis tiek kartais pasitaiko susapnuoti, kad sužlugdėme kokį nors egzaminą ar kažką panašaus. Pasąmoningas nerimas dėl svarbaus egzamino neišlaikymo – labai paplitęs sapnas, be to, įvertinimas, kurį gaunate už tą egzaminą, yra labai svarbus rodiklis. Jeigu sužlugdėte sapne egzaminą, jūsų mintys greičiausiai sukasi apie tai, kiek esate nusipelnęs tų dalykų, kuriuos pasiekėte gyvenime. Jeigu galėtumėte grįžti atgal ir susilaukti įvertinimo už visus praeities poelgius – ar būtumėte patenkintas rezultatais? Jeigu atsakymas teigiamas, tačiau per sapnuojamą egzaminą jaučiate, kad jums nepelnytai sumažino įvertinimą, toks sapnas reiškia, jog atmetate, atsiribojate nuo to, ką pasiekėte.

Namų ar kitos nuosavybės praradimas arba sugadinimas. Jei svajojate apie savo namus, nepanikuokite, susapnavę tokį sapną. Jis visiškai normalus. Sapnuojami namai simbolizuoja patį žmogų. Namų fasadas kalba apie tai, kaip jus vertina aplinkiniai, o interjeras – tai jūsų vidinis „Aš“. Jeigu namas ar kitos valdos sapne nukenčia – tai atspindi jūsų vidinį jausmą, kad buvo pažeistas jūsų asmenybės vientisumas. Tą patį byloja ir sapnai apie pavogtą, prarastą nuosavybę. Trumpai tariant, toks sapnas atspindi audringus jausmus, kuriuos jaučiaate savo paties adresu. Jei prarastumėte kažką svarbaus ar iš namų kažką pavogtų, jūs tikriausiai viduje jaučiate, kad galite likti apgautas ar kad kažkam, kas jums svarbu, iškilo grėsmė.

Problemos su automobiliu. Tokios problemos pačios savaime košmariškos, o jei su tuo susiduriate sapne, tai realiame gyvenime tai gali reikšti kažką rimtesnio nei būtinybę pakeisti tepalus ar padangas. Transporto priemonės sapne susijusios su žmogaus fizine sfera, tačiau gali kalbėti ir apie emocijas. Kaip ir sapnuose apie namus, automobilio išvaizda simbolizuoja jūsų išorinį pasaulio suvokimą, o tai, kas slypi po kapotu – jūsų vidiniai jausmai. Galbūt jūs vairuojate labai gražų automobilį ir staiga pastebite, kad viduje betvarkė ir mašina neveikia, kaip turėtų veikti. Tokia situacija kalba apie jūsų jausmus ir požiūrį į save. Kartais sapnuose, kuriuose dalyvauja automobiliai, galite sėdėti už vairo ir lėkti tiesiai į katastrofą, kas byloja apie bejėgiškumo jausmą ar apie nekontroliuojamą situaciją.

Kančios dėl traumų, ligų ar mirties. Sapnai apie tai, kad sunkiai sergate ar netgi mirštate gali sukelti stresą, tačiau jaudintis neverta. Nors mirtis gali atrodyti labai skausminga, faktiškai ji reiškia kokias nors permainas. Taip pat mirtis gali simbolizuoti kokio nors gyvenimo periodo pabaigą ir sekančio laikotarpio pradžią. Visgi ne visi sapnai apie mirtį tokie pozityvūs. Kai kuriais atvejais tai gali reikšti emocinį skausmą ar baimę jį patirti. Jeigu sapne serga ar miršta mylimas žmogus, tai gali reikšti, kad toji jūsų paties dalis, kurią regite tame žmoguje, prarandama arba miršta. Taip pat jūsų mirtis sapne gali byloti, jog jūs daugiau nebegalite savarankiškai priešintis situacijai, kad reikia prašyti pagalbos ar patarimo iš kitų žmonių.

Sapnuojate, kad nuo kažko bėgate, kad jus kažkas užpuola. Dar vienas populiarus košmaras, persekiojantis daugybę žmonių. Dekoracijos ar užpuolikai gali būti patys įvairiausi, tačiau jei susapnuojate kažką panašaus – tai jūsų organizmo signalas, kad jis pasirengęs susitikti su grėsme akis į akį arba sprukti nuo jos. Tokia yra pirminė organizmo reakcija, jam visada tenka rinktis, kai susiduria su pavojais ir baimėmis. Psichologai tapatina panašius sapnus su žmogaus patiriama nerimo būsena. Šis nerimas gali būti susijęs su kuo tik norite, tiek su rimtomis problemomis, tiek su kokiais nors menkniekiais. Kadangi šios baimės įsikūnija kaip simboliškas persekiojimas, tai veiksmai, kurių imatės pavojui išvengti, byloja apie jūsų reakciją realiame gyvenime.

Šaltinis