Vokietijos URM ragina ES nesėdėti priešais JAV kaip triušiui prieš smauglį

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-09-03 13:37:44, skaitė 664, komentavo 2

Vokietijos URM ragina ES nesėdėti priešais JAV kaip triušiui prieš smauglį

Vietoj to, Briuselis turėtų ryžtingai ginti savo interesus, atsižvelgdamas į Vašingtono veiksmus, sako Heiko Maasas

VILNIUS, rugsėjo 3 — Sputnik. "Europos Sąjunga neturėtų tyliai stebėti situacijos, kai Vašingtonas įveda sankcijas prieš partnerius Europoje arba baudas", — sakė Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas interviu "Bild".

"Mes neturėtume sėdėti kaip triušis prieš smauglį ekonominių sankcijų ar baudų [iš JAV pusės] klausimu", — sakė jis, atsakydamas į klausimą, kaip Briuselis turėtų reaguoti į JAV prezidento Donaldo Trampo politiką.

Užuot tylėjęs Briuselis turėtų ryžtingai ginti savo interesus Vašingtono veiksmų fone. Maasas pabrėžė, kad tai susiję ne tik su 80 milijonų vokiečių, bet ir su 500 milijonų europiečių gerove.

Pasak ministro, jis "nustemba, kai Trampas vadina Europą priešininke kartu su Rusija ir Kinija". Tačiau, pasak Maaso, Trampo negalima identifikuoti su JAV, nes Valstijos yra "daugiau nei Twitter žinutės iš Baltųjų rūmų", mano užsienio reikalų ministras.

Pastaraisiais mėnesiais santykiai tarp Jungtinių Amerikos Valstijų ir Europos Sąjungos smarkiai pablogėjo. Pavasario pradžioje Vašingtonas įvedė muito mokesčius už plieno (25 proc.) ir aliuminio (10 proc.) importą, kai kurioms šalims atidėjo mokėjimo laiką. Nuo birželio 1 dienos priemonės taikomos Europos Sąjungai, Kanadai ir Meksikai, artimiausiems Jungtinių Amerikos Valstijų ekonominiams partneriams. Be to, Vašingtonas be įspėjimo paliko Irano sandėrį ir grasina taikyti sankcijas Europos bendrovėms, dalyvaujančioms "Nord Stream-2" projekte.