Belaukiant okupanto: grėsmės yra tai, ką duoda Valstybės saugumo departamentas ir KAM Antrasis departamentas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/belauk... 2018-08-27 11:20:56, skaitė 999, komentavo 0

Belaukiant okupanto: grėsmės yra tai, ką duoda Valstybės saugumo departamentas ir KAM Antrasis departamentas

LRT propagandistė Nemira Pumprickaitė

Sauliaus Skvernelio vyriausybė pasiūlė parlamentinių partijų lyderiams pasirašyti naują susitarimą dėl gynybos politikos gairių.

Svarbiausias naujojo vyriausybės siūlomo susitarimo punktas – 2,5 proc. BVP gynybai pasiekti 2030 m. Apie tai rugpjūčio 26 d. LRTDELFI televizijos laidoje „Savaitė“ Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako pavaduotoja, konservatorė Rasa Juknevičienė, socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas ir laidos vedėja Nemira Pumprickaitė.

G. Palucko teigimu, didininti finansavimą iki 2,5 proc. BVP finansavimui nėra teisinga.

„Konstitucija kalba apie nemokamą gydymą, apie nemokamą švietimą, tai šitie konstituciniai įpareigojimai politikams kažkaip yra užmirštami“, - dėstė socialdemokratas.

Tačiau laidos vedėja pateikė neatremiamą argumentą, kodėl reikia didinti finansavimą gynybai.

„Bet kai ateis okupantas, tai nereiks nei nemokamo gydymo, nei švietimo, ir dešra pigi apkars netgi“, - atskleidė N. Pumprickaitė.

Replikuodama G.Paluckui, visus taškus ant „i“ sudėjo R. Juknevičienė.

„Man sunku net klausytis tokio neatsakingo kalbėjimo. Ir nežinau, ar iš tiesų žmonės nesuvokia, kur mes gyvename, kokiomis aplinkybėmis mes gyvename. <...> Aš dar griežčiau pasakyčiau – aš nenorėčiau, kad socialinius reikalus Lietuvoje tvarkytų V. Putinas.

Mes esame labai rimtoje situacijoje. NATO čia atėjo mums padėti ne todėl, kad jie neturi kur dėti pinigų. NATO šiandien kalba jau ne apie 2 proc. 2 proc. – tai yra grindys, nuo kurių reikia atsispirti. <...>

Aš tikiuosi, kad šita socialdemokratų partija pakeis savo požiūrį. Ten vieno labai svarbaus dalyko dar nėra, kurį mes siūlysime. Mes norėtume pasiūlyti, kad būtų į šitą susitarimą įrašytas tikslas parengti susitarimą dėl hibridinių grėsmių užkardymo, įskaitant ir politinę sistemą<...>

Dar kartą kartoju: aš nenorėčiau, kad tą socialinę sistemą pas mus valdytų V. Putinas, aš noriu, kad Lietuvos valstybė išliktų.<...>

Šalia mūsų karas vyksta, Europoje. Jūs buvote Ukrainoje? Turbūt buvote, jūs žinote, kad šiomis dienomis žmonės žūsta? Ar jūs suprantate, šalia ko mes gyvename? Tai nėra, kaip jūs sakote, menamos grėsmės. Grėsmės yra tos, kurios surašytos viešai Nacionalinio saugumo pagrindų įstatyme ir taip pat surašyta tai, ką mums duoda Valstybės saugumo departamentas ir KAM Antrasis departamentas lygiai taip pat. V. Putinas grasina, o ne mes“, - išaiškino jaunajam socialdemokratui patyrusi konservatorė.

Ekspertai.eu primena, kad pagal advokato, profesoriaus Stanislovo Tomo skundą, Jungtinių tautų žmogaus teisių komitetas (JTŽTK) šių metų 26 d. paskelbė Valstybės saugumo departamento Grėsmių nacionaliniam saugumui sąrašą prieštaraujančiu minties laisvei ir įpareigojo jį panaikinti.

Visą aštrią diskusiją (jei nedomina prieš tai rodoma pornografija) žiūrėkite nuo 15:55.